Blog

Weddingplanner voor Rouba en Yori

Weddingplanner voor Rouba en Yori

“Vriendje en vriendinnetje van me zijn getrouwd, wonen in London en willen in augustus in Groningen een feestje organiseren. Wie kan ze helpen?” met deze tweet van Ritzo ten Cate en een tip van Minke Haveman begon mijn eerste weddingplanopdracht ooit. Niet het eerste event dat ik organiseerde, maar wel het eerste particuliere event dat ik mocht verzorgen. Een bruiloftsfeest, een feest dat vaak één van de belangrijkste momenten in iemands leven is. 

Puntjes op de i

Rouba en Yori waren de gelukkigen waarvoor ik het bruiloftsfeest mocht organiseren. Ze hadden al wel het een en ander geregeld, maar ik mocht de puntjes op de i zetten. Omdat ik het stel niet kende en ze in London wonen kon ik ze niet direct face-to-face ontmoeten. Daarom heb ik ze eerst per mail heel veel vragen gesteld. Vragen over het feest, maar ook over elkaar. Super leuk om te lezen hoe een verliefd stel over elkaar denkt. En heel nuttig, want op basis van hun verhalen heb ik een  concept voor het feest voorgelegd. Super leuk om te lezen hoe een verliefd stel over elkaar denkt.

Sweet, cute and simple

In het concept stond het volgende thema centraal; a sweet, cute and simple wedding party. Vervolgens heb ik een kleurenpallet (rood, geel en wit) voorgelegd en heb ik een storyboard van het bruiloftsfeest gemaakt waarin de speciale momenten tijdens het feest in tekst en beeld werden gebracht. The lovely couple was erg enthousiast en ik mocht aan de slag om het concept uit te voeren.

Projectorganisatie

Om het stel voorafgaand aan het feest helemaal te ontlasten heb ik naast de aankleding van de locatie, de communicatie rondom het feest (er waren 6 nationaliteiten aanwezig!), de invulling van het entertainment (inclusief een Beatles verrassing voor de bruid – Love, love me do), ook de gehele projectorganisatie verzorgd. Dat betekende dat ik het draaiboek maakte, bewaakte en het aanspreekpunt was voor alle partijen die betrokken waren bij het feest – van de ouders tot de DJ -.  Op die manier hebben Rouba en Yori zich tijdens het feest alleen maar bezig kunnen houden met datgene wat op dat moment belangrijk was, namelijk hun liefde vieren samen met familie en vrienden.“Je zult er nu wel gek van worden, maar we kunnen je niet vaak genoeg bedanken: enorm bedankt!!”

Groot succes

Wat mij betreft was het feest een groot succes. Er werd onverwachts tot in de late uurtjes door gefeest. Er is zelfs een polonaise aan te pas gekomen! Zelf heb ik het organiseren van het feest net zo goed ervaren. Het pasgetrouwde stel, de gasten en de betrokken leveranciers waren erg enthousiast over de sfeer die was gecreëerd en de manier waarop het feest was georganiseerd. Nadat ik ’s avonds meerdere malen was bedankt, kreeg ik ’s ochtends vroeg alweer een mailtje van het bruidspaar: “Je zult er nu wel gek van worden, maar we kunnen je niet vaak genoeg bedanken: enorm bedankt!!”

Mocht ik ooit weer de vraag krijgen om een bruiloft te organiseren, dan zeg ik (waarschijnlijk:): Ja!

Locatie: PlazaDanza
Fotografie: Edwin van de Graaf
Entertainment: Mijn Fotohokje, Martijje en Jelmer Toering
Catering: UitjeThuis
DJ: DJ Compassie
Taart: Mooie Taart
Bloemen: Zijlstra bloemen

 

2 Comments

 • Martin on jan 20, 2014

  Evelien is echt een topper! Ze hield haar hoofd koel, ondanks de hectische omstandigheden vóór het feest. Ben je op zoek naar een vrolijke én stressbestendige weddingplanner? Evelien is absoluut een aanrader.

  Martin
  Mijnfotohokje

  • Evelien Bouma on jan 25, 2014

   Hi Martin,

   Wat een verrassing, zo een mooie reactie. Leuk om te horen!

   Dank!