Blog

TEDxGroningen; een event om trots op te zijn

TEDxGroningen; een event om trots op te zijn

Wat een koffiedate met Enna van Duinen al niet met je kan doen. Naast een goed gesprek, vroeg ze me – nog maar een paar weken geleden – om de marketingcommunicatie voor TEDxGroningen op te pakken. Een super mooi event dat draait om nieuwe ontmoetingen en het delen van unieke verhalen met als doel om van elkaar te leren. Een mooie gedachte die goed aansluit op de visie van mijn bedrijf, De Goede Gastvrouw.

Economy of sympathy

En zo nam ik eind september plaats op een picknickbank bij Oberland om het team van TEDxGroningen te ontmoeten. Over nieuwe en waardevolle ontmoetingen gesproken. Melissa, Lykle, Mariëlle, Marit, Enna en vele andere TEDxGroningen-vrijwilligers zijn stuk voor stuk hardwerkende kanjers die met hart en ziel aan dit mooie event werken. Evenals de vele partners die op een eigenzinnige manier hun bijdrage leveren aan het evenement. TEDxGroningen is, zoals Melissa dat zo mooi zegt, ‘build on the economy of sympathy’.

Marketingcommunicatie TEDxGroningen

Aan mij de taak om samen met het team de marketingcommunicatie te verzorgen. En dus gingen we heel hard aan de slag om op een korte termijn zo veel mogelijk te creeren. Zelfs tijdens mijn vakantie naar Zuid-Afrika hield Lykle alles draaiende (Thanks!). We bouwden een nieuwe website met TheFactor.e (Marco, Wouter, Pim, bedankt!). Er is een app ontwikkeld samen met Alledaags (meer over de app). Ook is er een pragmatische contentstrategie en -planning ontwikkeld.

TEDx-rules

Een moeilijk element in de marcom van TEDxGroningen zijn de vele TEDx-regels waar je rekening mee moet houden in verband de licentie, maar ook het feit dat het programma geheim is tot de gasten op het rode pluche van de schouwburg plaatsnemen. Ondanks dat was het event snel uitverkocht!

Om onze gasten en andere geinteresseerden toch te betrekken bij het event, legden we vragen van de nog anonieme sprekers voor. Die werden vervolgens super mooi gevisualiseerd door Mark Nannen en zelfs op straat besproken door Gijs Nillissen en Nowelle Barnhoorn (bekijk alle drie de films). Hulde voor jullie bijdrage en het publiek voor hun reacties. Mijn favoriete vraag, dat is de volgende.

Design: Mark Nannen

Spread the word

En dan is het straks zo ver. Nog 1 nacht en dan staan er 18 acts op het podium, zitten er 350 gasten in de zaal, zijn er meer dan 20 partners betrokken, lopen er 100+ vrijwilligers rond, waaronder 3 bloggers (go, go, Marit, Marieke en Hannah) en 4 fotografen (do your best, Claudia, Brady, Joost en Arjan). En daarna? Dan is het de kunst om de verhalen die verteld worden nog verder de wereld in te brengen. Helpen jullie mee?

6 Comments

 • Anketrien Schillhorn van Veen on nov 19, 2014

  ik voel me heel gelukkig dat ik er morgen bij mag zijn! Dank voor alle voorbereidingen!

 • Marit Coehoorn on nov 19, 2014

  Het genoegen is geheel wederzijds :-). Lekker straks alvast even voorgloeien en bijpraten!

  • Evelien Bouma on nov 19, 2014

   Ja, tot zo!

 • Enna van Duinen on nov 19, 2014

  fijn om met je samen te werken Evelien!

  • Evelien Bouma on nov 19, 2014

   Same same Enna!